sunnuntai 8. syyskuuta 2013

Lac de Madine + paljon muuta

Heippa taas pitkasta aikaa! Oon saanut vihdoinki koneen kayttoon eli paivityksia voi tulla nyt vahan useemmin. Kaikkea on taas tullu tehtya ja en todellakaan muista mainita kaikesta :D

Eli tosiaan viime viikon torstaina lahdin piirin D1790 koulutukseen Lac de Madineen, joka sijaitsee noin puolentoista tunnin paasta Lunévillesta. kun saavuin perille, tapasin muita vaihtareita ja tietenkin vaihdettiin kayntikortteja ja pinsseja ja bleiserit oliki sen nakoset :D

Viikonlopun aikana tehtiin kaiken nakosta. Kaytiin "poimimassa"(katottiin kuinka niita poimitaan) mirabelleja, paikallisia hedelmia, joista lorrainelaiset on tosi ylpeita ja joita oon jo useesti syony. Mirabelleista tehdaan kaikkee mahdollista, jaateloa, mehua, alkoholia ja paikallista herkkua tarte au mirabelle, mirabellepiirakkaa. Viikonlopun aikana mekin saatiin leipoa piirakkaa.
Mirabelle
Kaytiin pyorailemassa Madine-jarven ympari, joka oliki sitte aika pitka reitti. Vapaa-aikaakin meilla tietysti oli ja se vietettiin pelaamalla pyotafutista, pingista, sulkkista yms. Iltaisin tottakai tanssittiin!



Ranskassa ku ollaan, niin joka syotiin hyvin ja kauan; Yhtena iltana meita odotti jotain todella ranskalaista: etanoita! Ma jopa tykkasin niista, mutta monet muut oli sita mielta, etta ne oli hirveinta ikina.




Viimesena paivana oli talentshow, jossa oli kaikkien isantaperheet ja rotarytyyppeja ja jokasen piti esittaa jotain. Ma menin sielta missa aita on matalin ja esitin suomenkielisen runon. Olin kylla opetellu sen ulkoa mutta taidokkaasti unohdin sen ja joten mun piti lukee se kannykasta :D Lopuksi me kaikki vaihtarit esitettiin joku tanssi. Sitten olikin ruokailu ja otettiin valokuvia.

Keskiviikkona alko koulu ja oon kylla ihan hukassa siella ku se on niin iso :D Tunneilla en ymmara mitaan ja taalla naa opettajat ainostaan sanelee mita pitaa kirjoittaa. Jos ne kirjoittaa jotain, niin en tiia siltikaan mitaan, koska en saa selvaa niiden kasialasta :D Tahan mennessa ollaan kaytetty kirjaa pelkastaan keeran espanjan tunnilla, muilla tunneille ei ollenkaan. Koulupaivat pitkia, joinakin paivina koulu alkaa kahdeksalta ja loppuu viidelta!!!

Nyt viikonloppuna ollaan kayty naiden isoaidilla ja jollain ystavilla. Suurin osa ajasta on kulunut kuitenki angry birdsin ja fruit ninjan parissa joita ollaan pelattu hostveljen kanssa. :) Ja tanaan soin taalla ensimmaista kertaa muuta leipaa ku patonkia. Mulle on myos ilmestynyt jotain kutisevia patteja, enka tia mista ne on tullu. Perhe epailee hyttysia. mutta ei mulla ainakaan Suomessa hyttysen pistot oo tallasia.

Nyt on pakko lopettaa ja valmistautua huomiseen koulupaivaan. Bisous!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti